logo songteksten.net

Chef'Special gebruikt lege festivalzomer voor nieuw album

Voor Chef'Special ziet de zomer er dit jaar heel anders uit dan verwacht. De band zou ook dit jaar spelen op allerlei festivals in binnen- en buitenland, maar die gaan nu vanwege de verlengde coronamaatregelen niet door. Om de komende periode nuttig te gebruiken, zijn de mannen maar begonnen met schrijven aan nieuwe plaat, vertelt zanger Joshua Nolet aan BuzzE.

"We zijn maar een nieuw album gaan maken", zegt Joshua, die met de band onder meer op Pinkpop en de Zwarte Cross zou spelen. "Dat is wel 'weird' want we doen dat allemaal vanuit huis omdat we hebben besloten voorlopig nog maar even niet samen te komen. Het is raar om apart samen muziek te maken, maar daar worden we dan ook wel weer creatief van."

En dat terwijl Chef'Special vorige maand nog de nieuwe plaat Unfold heeft uitgebracht en die vanwege de coronacrisis nog niet eens live heeft kunnen spelen. Daar baalt de band wel van. "We hadden een paar weken geleden Unfold gereleased en stonden in de startblokken om shows te gaan doen. Een paar persconferenties later werd duidelijk dat dat niet meer ging gebeuren, dat was wel 'heavy' ineens. Toen moest ik echt even een knop omzetten."

Onlogisch

Toen dinsdag duidelijk werd dat ook alle optredens tot 1 september niet mogen doorgaan, was dat geen grote verrassing meer voor de band. "Het was het scenario waar we met z'n allen al rekening mee hadden gehouden. Het was natuurlijk onlogisch om te denken dat het deze zomer toch weer mocht. Bij mij was het al wel geland."

Jammer is het wel. "We zijn als band erg seizoensgebonden bezig en werken toe naar de lente. Dan kunnen we weer naar buiten en shows doen. Dat kan nu niet en dat is raar. Daarom zijn we maar gaan schrijven."

Buffertje

Ook financieel voelt Chef'Special de impact van het afblazen van tientallen optredens. "We hebben de mazzel dat we een relatief grotere band zijn en een buffertje hebben opgebouwd. Dat zingen we wel een zomertje uit, maar of we het nog een zomer redden: geen idee. Het is ook koffiedik kijken of alles volgende zomer wel gewoon kan doorgaan. Duizenden mensen dansend en schreeuwend op elkaar, ik maak me daar wel zorgen over."

Die zorgen heeft Joshua ook over de hele muzieksector. "Mensen die een hele zomer niet kunnen spelen, maar ook de crew, technici, leveranciers en iedereen die achter de schermen werkt. Zij rekenen hard op die inkomsten, dus ik maak me wel zorgen om de sector. Vooropgesteld natuurlijk dat de maatregelen nodig zijn en dat de gezondheid en beperking van de druk op de zorg het allerbelangrijkst zijn."

Ondanks de zorgen en de geannuleerde concerten, kan de zanger ook genieten van de stilte. "Het brengt wel een fijn soort rust met zich mee. Je wereld is klein en je hebt meer tijd voor je eigen kleine cirkeltje. Ik vind het een interessant experiment hoe het is zonder al dat andere."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren