logo songteksten.net

Gerard Joling kreeg wegtrekker na persconferentie Rutte

Gerard Joling vindt het moeilijk te bevatten dat hij de komende maanden niet meer optreedt voor grote zalen. Het was "enorm schrikken" toen hij dinsdag naar de persconferentie van premier Mark Rutte keek. "Ik kreeg een wegtrekker", aldus de zanger in RTL Boulevard.

Gerard maakt zich vooral druk voor collega-artiesten en mensen achter de schermen. "Alle andere bandjes, artiesten, opbouwers, licht, geluid... De hele sector donderstraalt in elkaar", zegt de zanger. "Zakelijk betekent het voor mij natuurlijk totaal geen omzet. Ik heb wel een buffer, ik hoef mij niet druk te maken maar het gaat mij meer om de artiesten die veel kleiner zijn. Het hele culturele gebeuren ligt plat."

"Het is triest", vervolgt Gerard. "Ik moet zeggen dat ik er een hele nare avond door heb gehad. Ik heb dat een beetje verholpen door een flink glas wijn te drinken met mijn lieve vrienden en buren."

Dinsdag stelde Gerard dat hij al zo'n 350.000 euro is misgelopen door de coronacrisis. De zanger heeft onder meer zijn concerten in de Ziggo Dome op 5 en 6 juni moeten afblazen. Gerard zou tijdens de shows zijn 35-jarig jubileum en zijn aankomende 60e verjaardag vieren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren