logo songteksten.net

Harrison Ford onderzocht na incident met vliegtuig

Harrison Ford moet zich wederom verantwoorden voor zijn bekwaamheid als piloot. De 77-jarige acteur wordt onderzocht door de federale luchtvaartdienst FAA na een incident vrijdag op een luchthaven in Chicago, melden Amerikaanse media.

Ford, die al jaren zijn vliegbrevet heeft, was aan het taxiën met zijn toestel en stak een landingsbaan over waar net een ander vliegtuig aan het landen was. De acteur werd van tevoren via de radio gewaarschuwd, maar had de instructies verkeerd gehoord.

"Hij gaf zijn fout gelijk toe en verontschuldigde zich tegen de luchtverkeersleiders", aldus de woordvoerder van Ford. Hoewel het goed fout had kunnen gaan waren de toestellen volgens de woordvoerder op veilige afstand van elkaar. Dat beaamt ook een woordvoerder van de FAA. Wel wordt het incident nader onderzocht.

Ford raakte de afgelopen jaren meerdere keren in de problemen tijdens het vliegen. Zo raakte de acteur in 2017 bijna zijn vliegbrevet kwijt toen hij was geland op een taxibaan in plaats van een landingsbaan en daardoor tijdens het landen over een klaarstaand passagiersvliegtuig vloog. In 2015 crashte de acteur met zijn vliegtuigje op een golfbaan en raakte hij ernstig gewond.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren