logo songteksten.net

Online Star Wars-event voor May the 4th

Liefhebbers van Star Wars kunnen volgende week hun hart ophalen. De organisatie van de tweejaarlijkse fanbeurs Star Wars Convention heeft dit jaar een extra editie op poten gezet. De tweedaagse virtuele conventie start op Star Wars Day, 4 mei.

Die datum is uitgegroeid tot een fandag voor de franchise, omdat 'May the 4th' erg lijkt op het begin van de iconische Star Wars-uitspraak "May the Force be with you". Bij de online fanbeurs plakken ze daar nog een woordgrapje achteraan. Het virtuele evenement kreeg de naam An Online Revelry: May the 4th Be With You and Revenge of the 5th, dat laatste verwijzend naar de Star Wars-film Revenge of the Sith.

Net als tijdens de reguliere Star Wars Conventions, waarvan de meest recente vorig jaar werd gehouden in Chicago, worden er tijdens An Online Revelry verschillende panels georganiseerd waarbij bijvoorbeeld schrijvers en stemacteurs vragen van fans beantwoorden. Ook zijn er virtuele screenings, waarbij liefhebbers tegelijkertijd naar bepaalde films kijken en die via social media met elkaar kunnen bespreken.

Ook Disney, eigenaar van Star Wars-producent Lucasfilm, houdt May the 4h in ere. De studio voegt op 4 mei de meest recente van de negen films uit de huidige reeks toe aan streamingplatform Disney+. Alleen Nederlandse fans moeten wat langer wachten op The Rise Of Skywalker; het bedrijf besloot in ons land de release een dagje op te schuiven in verband met Dodenherdenking.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren