logo songteksten.net

Disney verkoopt Mickey-mondkapjes voor goede doel

Entertainmentgigant Disney is gestart met de productie van mondkapjes met daarop figuren uit de films en series van Pixar, Marvel, Star Wars en Disney zelf. De opbrengst van de gezichtsbedekking gaat naar MedShare, een organisatie die medische benodigdheden regelt voor armere gemeenschappen en landen.

Het 'huis van de muis' schenkt daarnaast een miljoen van de mondkapjes aan minderbedeelden in de Verenigde Staten. De gezondheidsautoriteit van dat land, de CDC, raadt Amerikanen aan buitenshuis hun mond en neus te bedekken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In een aantal staten zijn mondkapjes verplicht in supermarkten en andere winkels.

Op de kapjes van Disney prijken onder meer Baby Yoda, Mickey Mouse, de Hulk, Toy Story's Forky, De Kleine Zeemeermin en R2-D2. Ze zijn beschikbaar in maten voor kinderen en volwassenen. Een woordvoerder van het concern laat in een statement weten: "We begrijpen dat dit moeilijke tijden zijn voor families, en dat een masker dragen beangstigend kan zijn. We hopen dat de kapjes met onze geliefde personages erop dat iets makkelijker maken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren