René van der Gijp in auto belaagd door mannen met hamers

Door ANP, vrijdag 1 mei 2020 18:08, bron: ANP

René van der Gijp is maandagavond in zijn auto voor zijn woning aangevallen door drie mannen met hamers. Dat vertelt de voetbalanalist vrijdag op Radio Veronica.

René stond voor het hek toen de mannen met hamers op zijn auto begonnen in te slaan. "Je schrikt je wel de tering. Ik kon wegkomen door achteruit te rijden", aldus 'Gijp'.

Hij raakte niet gewond en ook de ramen van zijn auto bleven heel. René heeft geen zin om te speculeren waarom ze het op hem hadden gemunt. "Het is koffiedik kijken en hopen dat het niet meer gebeurt." De politie zit er volgens de voetbalanalist bovenop. "Ze nemen het heel serieus. Ze hebben elke dag contact met mij en zijn in de buurt aan het surveilleren."

Geen verrassing

In februari werd ook al ingebroken bij René en werden er horloges en zonnebrillen meegenomen. "Ik ga ervan uit dat dat dezelfde groep is."

Echt verrast door de aanval van maandag was hij niet. "Ik moet heel eerlijk bekennen: ik calculeer wel heel veel in." Volgens de voetbalanalist accepteert niet iedereen zijn bekendheid, aardige salaris en mooie auto. Ook vanwege de vaak scherpe opmerkingen van hem en zijn collega's in Veronica Inside denkt René dat hij mensen tegen zich heeft. "Ik zeg heel vaak: dat ons drieën nog niks is overkomen, is een wonder. Als je weet wat voor een lange teentjes mensen hebben."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren