logo songteksten.net

De Lama's gaan online improvisatietheater maken

Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer, de harde kern van De Lama's, gaan online live theatervoorstellingen maken. Het eerste optreden voor een virtueel publiek van duizend man vindt 28 mei plaats, maakte Tijl vrijdag bekend in Jinek. Fans kunnen via Ticketmaster een link aanschaffen om bij de show 'aanwezig' te zijn.

Ruben, Tijl en Ruben begonnen ruim een maand geleden met het dagelijkse Quarantaine TV op YouTube. Maar de mannen zijn daar na veertig afleveringen klaar mee. "De geest is wel een beetje uit de fles", aldus Tijl, die het stoppen met Quarantaine TV ook omschrijft als "een dikke vinger naar het coronavirus".

Het trio had zin om weer het theater in te gaan en werkt met een technische partij en Ticketmaster aan een digitale manier die zo realistisch mogelijk aanvoelt. Het publiek hoort van tevoren muziek in de lobby, hoort een gong voordat de voorstelling begint, er wordt een pauze gehouden en na afloop gaan de mannen de foyer in. "Dan zetten we alle microfoons aan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren