Gitaar van Prince en Beatles-songteksten geveild

Door ANP, dinsdag 5 mei 2020 17:35, bron: ANP

Het veilinghuis Julien's Auctions heeft een aantal erg bijzondere spullen te koop. Het gaat volgens Billboard om een gitaar van Prince en een aantal songteksten van The Beatles, opgetekend door Paul McCartney.

De veiling vindt in juni plaats. Kopers kunnen bieden op een blauwe wolkengitaar, die handgemaakt werd voor Prince. Het instrument is te herkennen aan het speciale liefdessymbool van de muzikant en gouden accenten. De veilingmeester noemde het 'een van de belangrijkste gitaren uit de vroege jaren van Prince's muzikale carrière die onder de hamer gaat'. Verwacht wordt dat de gitaar tussen de 100.000 en 200.000 dollar opbrengt.

Ook een paars pak, een ketting en een paar laarzen van Prince zullen te koop zijn. Ook de handgeschreven songteksten van The Beatles zullen te koop zijn. Het gaat onder meer om het nummer Maxwell's Silver Hammer van het album Abbey Road. Daarvoor wordt een opbrengst van tussen de 200.000 en 300.000 dollar verwacht.

Ook spullen van Madonna, Michael Jackson, Whitney Houston, Johnny Cash, Jim Morrison, The Rolling Stones, Queen en David Bowie gaan onder de hamer.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren