logo songteksten.net

Bureau STAP: 'Bizar dat zwangere Katja alcohol probeert'

De Stichting Alcoholpreventie vindt het "zeer bizar" dat Katja Schuurman alcohol heeft gedronken terwijl zij zwanger is. De actrice en presentatrice bekende eerder deze week in het programma Beau dat zij had geprobeerd hoe alcohol proeft nu zij zwanger is. Ze voegde daar gelijk aan toe dat haar lichaam "geen behoefte meer had aan alcohol."

Kennisinstituut STAP heeft hier geen goed woord voor over. "Het is wetenschappelijk onomstotelijk bewezen dat alcohol drinken tijdens zwangerschap grote consequenties kan hebben voor het kind", stelt een zegsman desgevraagd. "Dat is algemeen bekend, dus waarom zou je dat risico nemen? Bovendien heeft Katja als prominente mediapersoonlijkheid een voorbeeldfunctie. Het zou goed zijn als ze zich daar, zeker nu, iets meer bewust van is."

Schuurman stelde aan tafel bij Beau dat "haar lichaam" voor haar heeft besloten dat zij momenteel geen alcohol meer drinkt. De presentatrice en haar 31-jarige man, chefkok Freek van Noortwijk, maakten in februari bekend hun eerste kind te verwachten. Het tweetal stapte vorige jaar in het huwelijksbootje. Het is niet exact bekend wanneer Katja gaat bevallen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren