logo songteksten.net

Nederlandse familievoorstelling online te zien in Sydney

Het Sydney Opera House (SOH) in Australië heeft een Nederlandse voorstelling van het Utrechtse gezelschap Het Filiaal uitgekozen voor haar onlineprogramma.

Net als in de meeste landen zijn ook in Australië alle theaters gesloten vanwege het coronavirus. Het wereldberoemde operagebouw biedt haar vaste bezoekers daarom een onlinecatalogus aan, om thuis toch van voorstellingen te kunnen genieten. De voorstelling The Great Illusionist, met Nederlandse acteurs Henke Tuinstra en Ramses Graus, is nu aan deze collectie toegevoegd.

"We waren erg verrast toen we onlangs werden benaderd door het Sydney Opera House met de vraag of ze onze voorstelling The Great Illusionist online in première mochten laten gaan", aldus Monique Corvers, artistiek directeur van Het Filiaal theatermakers. "De voorstelling is wereldwijd in ieder geval drie maanden online via hun website te bekijken. En daar zijn we trots op."

De Grote Illusionist is een muziektheaterproductie vol muziek en effecten over een kleine jongen die graag wil verdwijnen al weet hij niet goed waarom. De voorstelling is online ook voorzien van een gebarentolk, zodat ook doven en slechthorenden het stuk kunnen kijken.

Het Utrechtse gezelschap Het Filiaal speelt niet alleen in theaters in Nederland, maar over de hele wereld. In het najaar speelde het gezelschap de voorstelling The Great Illusionist anderhalve week in het Sydney Opera House.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren