logo songteksten.net

The Smashing Pumpkins test nieuwe nummers

(Novum) - De band The Smashing Pumpkins gaat tijdens de tour, die in oktober van start gaat, nieuwe nummers testen. De bandleden beloven naast nieuwe liedjes ook klassieke nummers ten gehore te brengen, schrijft The Rolling Stone.

The Smashing Pumpkins gaat de toer in de Verenigde Staten gebruiken om materiaal van hun nieuwe album Oceania te testen. Deze cd is de eerste sinds de release van het comebackalbum Zeitgeist uit 2007. Oceania is onderdeel van het project Teargarden by Kaleidyscope dat uit 44 nummers bestaat.

Oceania is later dit jaar te koop. De band heeft ook plannen om speciale edities van de cd's Gish and Siamese Dream uit te brengen.

De band had in de jaren negentig verschillende hits als The End Is the Beginning Is the End en Tonight Tonight. In 2000 ging de band uit elkaar. Sinds 2006 treden The Smashing Pumpkins weer op in verschillende bezettingen. De band bestaat naast het creatief brein achter de groep Billy Corgan, die altijd meedoet. Nieuwe leden Jeff Schroeder, Mike Byrne and Nicole Fiorentino doen soms wel en soms niet mee.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren