logo songteksten.net

Artiesten willen gerechtigheid voor doodgeschoten jogger

Verschillende artiesten eisen gerechtigheid voor Ahmaud Arbery, een 25-jarige zwarte man die in februari door twee mannen werd doodgeschoten toen hij aan het hardlopen was. De zaak kreeg veel aandacht toen een video van het voorval opdook. Onder anderen Jay-Z, Alicia Keys en Meek Mill hebben een open brief ondertekend waarin ze eisen voor gerechtigheid.

In de brief eisen ze onder andere dat er een andere officier van justitie op de zaak wordt gezet. Een van de verdachten is namelijk een voormalig politieagent, wat volgens de schrijvers van de brief zorgt voor belangenverstrengeling. Ook eisen ze dat de persoon die de moord heeft gefilmd wordt berecht als medeplichtige. De schrijvers van de brief zeggen verder niet te stoppen tot er gerechtigheid is.

De brief wordt onder meer gedeeld op Twitter. "Open brief die eist dat gerechtigheid wordt gediend in de zaak van Ahmaud Arbery's moord. Veroordeel zijn moordenaars en laat de wereld zien dat haat en angst zullen verliezen", staat bij een foto ervan.

De zaak heeft tot grote verontwaardiging geleid in de VS. Eerder werden protestmarsen georganiseerd in de buurt waar Arbery werd omgebracht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren