logo songteksten.net

Zarayda Groenhart slachtoffer van seksueel geweld

(Novum) - Zarayda Groenhart is tien jaar geleden slachtoffer geweest van seksueel geweld. Dat onthult de 29-jarige BNN-presentatrice zaterdag in De Volkskrant.

"Het begon met onschuldige strelingen, op de bank bij mij thuis. Ik was bijna 20. Hij een volwassen man", vertelt ze. "Hij kwam steeds dichterbij me zitten en gaf me een knuffeltje. En een lange. En een hele lange. Daarna werd het een worsteling. Duwen, trekken… Ik weet het niet precies meer. Blurry. Op een gegeven moment wist ik hem van me af te trappen."

Zarayda vluchtte vervolgens naar haar slaapkamer. "Hij volgde me. Riep van alles over zichzelf, onder andere dat-ie een oorlogstrauma had. En dat-ie wist dat ik hem nooit zou verraden, omdat ik dan de hele familie in rep en roer zou brengen", vervolgt ze. "Hij zei ook: als deze of gene verhaal bij me komt halen, gebruik ik geweld. En dat zou ik toch niet op mijn geweten willen hebben?"

De presentatrice overwoog aangifte toe doen tegen de man, een bekende van de familie, maar durfde dat uiteindelijk niet. Inmiddels heeft ze hem in haar hart een 'pardon kunnen geven'. "Ik wil niet gevangen blijven zitten in mijn bitterheid", zegt Zarayda, die komend seizoen een thema-avond maken op BNN over seksueel geweld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren