Hitfilm Herman Finkers keert 1 juni terug in de bios

Door ANP, maandag 11 mei 2020 13:31, bron: ANP

De filmhit De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers in de hoofdrol is vanaf 1 juni opnieuw te zien in de bioscopen. De komedie van Johan Nijenhuis ging in februari in roulatie en heeft ruim een maand gedraaid totdat bioscopen de deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen.

In die maand wist de film meer dan 500.000 bezoekers te trekken en was daarmee ruim vier weken lang de best bezochte film van Nederland. Nu de bioscopen 1 juni weer openen zal de film opnieuw te bewonderen zijn op het grote doek, maakte distributeur September Film maandag bekend.

In De Beentjes van Sint-Hildegard evalueert een Twents koppel na 35 jaar hun relatie. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Johanna ter Steege. Het is nog niet duidelijk in hoeveel zalen de film te zien zal zijn; veel bioscopen moeten nog bepalen of het wel lucratief is om open te gaan als er niet meer dan dertig mensen naar binnen mogen.

Distributeur Gusto heeft al gemeld in de week van 1 juni in elk geval twee nieuwe films uit te gaan brengen: het Franse drama Filles de Joie en de Engelstalige thriller I See You. Grote studio’s Warner en Disney bevestigen dat de blockbusters Tenet en Mulan half juli uitkomen, ondanks alle coronabeperkingen waar de theaters dan nog onder gebukt gaan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten