Speciaal Purple Rain-concert van Prince te zien via livestream

Door ANP, dinsdag 12 mei 2020 21:41, bron: ANP

Fans van de overleden popster Prince kunnen komend weekeinde even terug in de tijd om naar een optreden van de zanger in 1985 Te kijken. Op zijn officiƫle YouTubekanaal wordt namelijk van vrijdag 15 mei tot en met zondag 17 mei een concertregistratie uit zijn Purple Rain-tournee gelivestreamd, meldt Variety.

Het optreden in kwestie is dat in Syracuse, New York van 30 maart 1985. Tijdens dat concert zong Prince hits als Little Red Corvette, 1999 en natuurlijk Purple Rain. Hij werd tijdens de tournee begeleid door zijn band The Revolution. Het concert kwam ooit op videoband uit en raakte toen in vergetelheid voordat een deel ervan in 2017 weer opdook op een speciale editie van Puprle Rain.

Met de livestream wordt ook geld opgehaald voor het COVID-19 Solidarity Response Fund van de Wereldgezondheidsorganisatie. Fans die naar het concert komen kijken, kunnen meteen ook geld geven in de strijd tegen het coronavirus. Google heeft toegezegd ook te doneren en iedere dollar te verdubbelen, tot een bedrag van 5 miljoen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren