logo songteksten.net

Queen deelt oud concert om geld op te halen voor coronacrisis

Queen wil geld ophalen voor de strijd tegen de uitbraak van het coronacrisis. De band zet daarom vrijdag gratis een oud eerbetoon aan Freddie Mercury op YouTube om mensen aan te sporen te doneren aan het fonds van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, meldt Rolling Stone woensdag.

Het gaat om het Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness uit 1992. Met het benefietconcert in het Wembley Stadium in Londen werd destijds geld opgehaald voor onderzoek naar aids. Mercury overleed een paar maanden eerder aan complicaties van aids.

Tijdens de show werden de resterende bandleden van Queen op het podium vergezeld door verschillende beroemde zangers en artiesten. Zo zongen onder anderen David Bowie, George Michael, Elton John en Seal hits van de band. Metallica, U2, Def Leppard, Guns N' Roses en Spinal Tap gaven een los optreden.

Het concert wordt vrijdag om 20.00 uur Nederlandse tijd uitgezonden op YouTube. Voor elke tijdens de stream gedoneerde dollar doneert Google 2 dollar. Daarna staat het optreden nog 48 uur online.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren