Katy Perry en Mariah Carey treden via app bij mensen thuis op

Door ANP, donderdag 14 mei 2020 15:01, bron: ANP

Nu concerten en muziekfestivals wereldwijd voorlopig even niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, komen er steeds meer initiatieven om mensen thuis van een optreden te voorzien. De nieuwe applicatie BeApp doet dat vanaf donderdag in de Verenigde Staten en heeft meteen een paar grote namen gestrikt, meldt Rolling Stone.

Onder meer Katy Perry, Mariah Carey, DJ Khaled en Steve Aoki zijn al vastgelegd voor een virtueel optreden. Via de app kunnen mensen thuis kosteloos en live naar een van de gestreamde concerten kijken. De kwaliteit van deze streams is volgens BeApp naar eigen zeggen beter dan van andere applicaties omdat zij 4K-camera's en microfoons van hoge kwaliteit naar de artiesten sturen. Een team van geluidstechnici mixt het geluid tijdens het optreden bovendien ter plekke.

De app is ook interactief, gebruikers kunnen tijdens het optreden van hun favoriete artiest via een link merchandise kopen en met het puntensysteem kans maken om het scherm met een van de artiesten te delen tijdens het concert.

Ook is het mogelijk om te doneren aan het goede doel in de strijd tegen het coronavirus. Ontwikkelaars Ray Smith en Ross Mason hebben toegezegd dat 100 procent van de opbrengst naar het Rode Kruis gaat.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren