Dj Bart Arens vindt ABBA terechte nummer 1 Songfestival Top 50

Door ANP, vrijdag 15 mei 2020 07:11, bron: ANP

Als het aan radio-dj Bart Arens ligt, is Waterloo van ABBA zeker de terechte nummer 1 van de Songfestival Top 50. Hij presenteert vrijdagavond de lijst met de beste songfestivalnummers op NPO Radio 2, samen met dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof.

Wel was er nog een andere potentiële winnaar, volgens Arens. "Toen ik vorig jaar Arcade van Duncan Laurence hoorde, dacht ik gelijk: wat een fantastisch liedje. Maar ik had niet verwacht dat het zo'n gigasucces zou worden", zegt hij tegen BuzzE. Ook Euphoria, de nummer vier in de lijst, was volgens hem een kanshebber. "Maar ABBA is toch nog wel een stukje groter."

Arens vindt het jammer dat het songfestival dit jaar niet doorgaat. "De afgelopen vijf jaar heb ik er een radioprogramma gemaakt, daarvoor keek ik het altijd op tv. Vroeger al, met m'n ouders op de bank. Anders hadden we nu in Rotterdam gezeten."

Guilty pleasure

Hoeveel mensen er gestemd hebben, weet hij niet. Maar toen maandag de stembussen opengingen, "kwam er gelijk rook uit de server", zegt hij lachend.

Daarom maakt Arens zich ook geen zorgen over de populariteit van het liedjesfestijn in Nederland. "Voor veel mensen is het een guilty pleasure, maar er is zoveel moois uitgekomen. En het is ook een beetje chauvinisme natuurlijk, trots zijn op de inzendingen van je eigen land."

De Songfestival Top 50 is vrijdagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur te horen op NPO Radio 2. Saai wordt het zeker niet. "De gehele avond is in songfestivalstijl. We hebben zelfs outfits waar de Toppers jaloers op zouden zijn."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren