logo songteksten.net

Neil Young brengt plaat 46 jaar na opname alsnog uit

Wat in het vat zit verzuurt niet, moet Neil Young gedacht hebben toen hij vrijdag bekendmaakte dat hij het album Homegrown 46 jaar na het moment van opnemen alsnog uit zou gaan brengen.

In een brief op de website Neil Young Archives verontschuldigt de 74-jarige zanger zich dat het zo lang heeft geduurd voordat hij de plaat uitbracht. "Dit album Homegrown had eigenlijk een paar jaar na Harvest (1972) uitgebracht zullen worden. Het is de trieste kant van een liefdesaffaire. Over de aangerichte schade, een gebroken hart. Ik kon er gewoon niet naar luisteren, ik wilde doorgaan. Dus hield ik het voor mezelf, weggeborgen in de kluis, op de plank in mijn achterhoofd. Maar ik had het moeten delen."

Maar delen doet hij dan dus toch en Young is er gelukkig ook blij mee. "Het album is eigenlijk schitterend. Daarom heb ik het ook gemaakt."

Het album werd oorspronkelijk in 1974 en begin 1975 opgenomen, maar toen even op de plank gelegd om Tonight's The Night uit te brengen. Homegrown komt dit jaar dan alsnog uit op 19 juni.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren