logo songteksten.net

Danny Boyle regisseert Michael B. Jordan in Bijbelfilm

De Britse regisseur Danny Boyle gaat acteur Michael B. Jordan regisseren in de film Methuselah, meldt vakblad Variety vrijdag. De film, gebaseerd op het Bijbelverhaal van de man die 969 jaar oud werd, is al langere tijd in ontwikkeling. Scenarist Simon Beaufoy, met wie Boyle de grote hits 127 Hours en Slumdog Millionaire maakte, gaat het scenario herschrijven.

Eerder was acteur Tom Cruise als hoofdrolspeler aan het project verbonden. Maar volgens bronnen rond het project willen Boyle en zijn scenarist een heel andere weg inslaan.

Producent Warner ziet in elk geval een langer lopende serie voor zich. Michael B. Jordan speelde eerder al de hoofdrollen in de Creed-films, een spin-off van de langlopende Rocky-reeks, en megahit Black Panther.

Voor Boyle wordt Methuselah de eerste grote studiofilm sinds No Time To Die. Boyle werd vlak voordat de opnames van de nieuwe Bond-film startten van het project gehaald omdat de producenten zijn "creatieve aanpak" toch niet waardeerden. Daarna maakte de Brit wel de kleine film Yesterday, over een zanger die na een mysterieus ongeluk als enige ter wereld weet dat de Beatles de meest succesvolste groep ter wereld is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren