logo songteksten.net

Ook nieuwe musicals Aladdin en Hij gelooft in mij onzeker

Het is onzeker of de nieuwe musicalproducties Aladdin en Hij gelooft in mij komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zullen zijn. Dat heeft directeur Albert Verlinde van Stage Entertainment vrijdag gezegd in het programma Beau.

Beide voorstellingen zouden in het seizoen 2020-2021 in de Nederlandse theaters te zien zijn. "We hebben de acteurs en de crewleden deze week moeten zeggen dat we geen garanties kunnen bieden of die voorstellingen daadwerkelijk gaan gebeuren", aldus Verlinde.

Zijn collegaproducent Hans Cornelissen maakte vrijdag bekend dat hij de musicals Titanic en The Rocky Horror Show komend seizoen moet schrappen. Cornelissen hoopt de shows in het seizoen daarna alsnog te kunnen gaan spelen.

Anderhalvemeterversie Tina

Verlinde stelde bij Beau dat het moeite kostte de afgelopen weken de politiek te doordringen van de economische waarde van de cultuursector. "Wij zijn bijvoorbeeld een bedrijf dat 1 miljoen bezoekers per jaar trekt", rekende hij voor. "We hebben een omzet van pakweg 60 miljoen euro per jaar, we hebben honderden mensen in dienst. Als we een half jaar dicht moeten, lopen we 30 miljoen mis."

De theaterproducent vindt dat cultuurminister Ingrid van Engelshoven meer respect voor de sector moet hebben. "De manier waarop zij over ons praat, komt bijna over alsof we misbruik maken van de situatie. Juist in dit soort tijden moet je heel zorgvuldig je woorden kiezen." Stage werkt aan een protocol om toch een zaalbezetting van zo’n 70 procent te kunnen halen. De Britse regisseur Phyllida Lloyd ontwikkelt ondertussen speciaal voor Nederland een "anderhalvemeterversie" van de musical Tina waarin de acteurs op afstand van elkaar kunnen blijven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren