logo songteksten.net

Björn Ulvaeus: lang leve het Eurovisiesongfestival

Björn Ulvaeus van ABBA heeft zaterdag tijdens de alternatieve tv-show Eurovision: Europe Shine a Light voor het eerst in lange tijd weer van zich laten horen. Niet om, zoals door sommigen werd gehoopt, iets te zeggen over hun langverwachte comeback maar om anekdotes op te halen over het Eurovisiesongfestival.

Björn won met ABBA in 1974 met de klassieker Waterloo, nog altijd een van de bekendste songfestivaloverwinningen in de 65-jarige historie van het evenement. "Dat dikkige mannetje met die stervormige gitaar was ik", memoreerde de muzikant in een speciaal opgenomen boodschap. "Als ik het terugkijk kan ik het nog steeds niet geloven."

Het Eurovisiesongfestival is volgens Björn ontzettend belangrijk. "Het is een geweldige springplank en het blijft een van de meest vreugdevolle tv-momenten van het jaar. Het is hartverwarmend Europa en een vlucht uit de werkelijkheid, zelfs nu in coronatijd", aldus de muzikant. "Hopelijk biedt dit programma wat troost. Een goede titel trouwens, Love Shine A Light, gelukkig werd het niet Waterloo", grapte hij. "Lang leve het songfestival!"

Mogelijke deelname

Sinds vrijdag werd al gesproken over een mogelijke deelname van ABBA aan Europe Shine a Light. Een enkeling dacht dat de Zweedse popgroep misschien eindelijk een van hun nieuwe liedjes zou laten horen.

De groots aangekondigde comeback van ABBA werd twee jaar geleden aangekondigd, maar is om onbekende redenen al meerdere keren uitgesteld. Voor de terugkeer van ABBA doken Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid na jaren weer de studio in. Ook zou er een speciale digitale ABBA-tour komen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren