logo songteksten.net

Europe Shine a Light geen kijkcijferknaller

Europe Shine a Light is geen kijkcijferknaller. Keken er in Nederland zo’n 2,3 miljoen mensen, ook elders in Europa trok het alternatieve Songfestivalprogramma niet heel veel kijkers.

In Duitsland konden de kijkers kiezen tussen twee Songfestivalshows. De ARD zond Europe Shine A Light uit en trok daarmee 1,6 miljoen kijkers. Normaal is het festival goed voor ruin 7 miljoen kijkers. Voordat het alternatieve programma vanuit Rotterdam op de Duitse tv te zien was, presenteerde Barbara Schöneberger een eigen programma rond het liedjesspektakel. Daar keken ruim 3 miljoen mensen naar.

Het commerciële ProSieben had een eigen programma rond het Songfestival. Dat scoorde met 2,6 miljoen kijkers beter dan Europe Shine A Light. Mogelijk had de medewerking van Conchita Wurst uit Oostenrijk, de winnaar in 2014, daar iets mee te maken.

Ook in Frankrijk vielen de kijkcijfers tegen. Europe Shine A Light trok daar op France 2 ongeveer 1,1 miljoen kijkers. De tv-site Toutela Tele spreekt dan ook van een flop en een debacle.

Zowel in Duitsland als Frankrijk scoorde een detectiveserie de meeste kijkers op zaterdagavond.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren