logo songteksten.net

Buma Award Music in Media voor Afrojack en Ramses Shaffy

Bij de online-uitreiking van de Buma Awards Music in Media zijn dj/producer Afrojack en wijlen zanger Ramses Shaffy in de prijzen gevallen. Zij kregen van de 25-koppige jury beiden een award voor Beste Sync.

Afrojack won dankzij zijn bijdrage aan het nummer Run the World (Girls) van Beyoncé. Die muziek werd gebruikt in het spotje Girls Invest van DNB. Ramses Shaffy kreeg de prijs als oorspronkelijke componist van het nummer Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Dat nummer - gezongen door Maaike Ouboter - werd gebruikt in een promo van de Netflix-serie Our Planet.

Verder kregen onder anderen ook de componisten Vincent van Warmerdam (Beste Originele Compositie in Film voor ROJO) en Merlijn Snitker (Beste Originele Compositie in Televisieseries voor De 12 van Schouwendam) een prijs. Daan Hofman werd voor Danny and the Wild Bunch bekroond met een New Talent Award.

De winnaars van de Buma Awards Music in Media zijn dit jaar online bekendgemaakt. Normaal gesproken worden de prijzen uitgereikt tijdens Buma Music in Motion in de Tolhuistuin in Amsterdam, maar dat kon dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren