logo songteksten.net

Hans Cornelissen stopt met musicals online zetten

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment stopt met het online zetten van theaterproducties op hun gratis YouTube-kanaal. Het productiehuis plaatste de afgelopen weken succesvolle musicals als Adèle Conny Jasperina - de Grote Drie, Wat Zien ik ?!, Volendam: De musical, Op Hoop van Zegen en Liesbeth online.

De laatste show die wordt gedeeld is de Zangeres Zonder Naam, die vanaf 25 mei te zien is. "Toen abrupt alle theatervoorstellingen moesten worden stilgelegd vonden we het al snel een goed idee om registraties van door ons zelf ontwikkelde theaterproducties online te zetten", stelt Cornelissen. "Dit om contact met het publiek te houden en zeker ook als gebaar naar al die mensen die kaartjes hadden gekocht voor afgelaste voorstellingen."

Nu echter de theaters de deuren weer mogen openen, vindt de producent het niet meer passend om gratis voorstellingen online te zetten. "De theaterbranche heeft het zwaar en het is van levensbelang dat het publiek de komende maanden de weg naar de theaters zoveel mogelijk gaat terugvinden", beklemtoont de producent.

Geschrapte voorstellingen

Het bedrijf maakte vorige week bekend dat de grote reizende musicalproducties Titanic en The Rocky Horror Show die in het seizoen 2020-2021 in de Nederlandse theaters te zien zouden zijn, voorlopig worden geschrapt. Met alle coronarestricties is het niet mogelijk de grote voorstellingen voor te bereiden of te spelen.

Het tweetal wil beide voorstellingen in het seizoen 2021-2022 alsnog op de planken brengen, als de coronacrisis hopelijk voorbij is. Eerder maakte ook producent MediaLane al bekend dat de grote reizende musical Waitress, met internationale ster Willemijn Verkaik in de hoofdrol, moest worden gecanceld vanwege het coronavirus. Stage Entertainment heeft nog niet gemeld wanneer de vaste musicals Anastasia (in het Circustheater), Tina Turner (in het Beatrixtheater) en Lazarus kunnen worden hervat.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren