logo songteksten.net

Koot en Bie bedenken nog steeds actuele sketches

Kees van Kooten en Wim de Bie bespreken samen nog steeds de actualiteit en verzinnen nog steeds mogelijke sketches voor hun voormalige tv-programma’s. Dat bekende Kees van Kooten woensdag op NPO Radio 5 in Volgspot.

"Ik spreek Wim nog elke dag, en we hebben het vaak over vroeger", vertelde Van Kooten (78) aan presentatrice Astrid de Jong. "We praten als oude voetballers over de wedstrijden die we ooit gespeeld hebben." Tegelijkertijd bedenkt het tweetal mogelijke grappen waarin hun typetjes van weleer reageren op de actualiteit. "Ik kan mij zo goed voorstellen hoe wethouder Hekking de hand zou lichten met de anderhalve meter afstand. Ik zie burgemeester Van der Vaart van Juinen met een duimstok door de hoofdstraat kruipen."

De twee mannen voelen geen behoefte om te zwelgen in nostalgie. "Maar we houden ervan om lekker te lachen. We hebben altijd heel lekker kunnen lachen om onze eigen scenes." Toch zouden Koot & Bie er niet aan moeten denken om nieuwe programma’s en sketches te realiseren. "Dat zou zó fout zijn, want dat valt altijd tegen. Er is niets mooier dan de herinnering."

Jong schminken

Een onoverkomelijk probleem zou zijn dat het lastig is om oude mannen ‘jong’ te schminken, bekent Van Kooten. "Toen wij twintigers waren, kon je redelijk eenvoudig een zeventiger van ons schminken. Maar omgekeerd kan niet."

Koot & Bie werden recent uitgeroepen tot het allerbeste duo uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Zeven van de negen juryleden zetten Koot & Bie op de eerste plek. Het Haagse cabaretduo maakte bijna dertig jaar programma's voor de VPRO, zoals Simplisties Verbond, Keek op de Week en Krasse Knarren. Behalve tv-programma's maakte het duo ook een aantal zeer succesvolle langspeelplaten met sketches.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren