logo songteksten.net

Buddy Vedder blij om 'iets kleins' te kunnen doen voor zorghelden

Voor Buddy Vedder wordt het even wennen om donderdagavond tijdens het benefietconcert Legend4Legends voor het Rode Kruis in een lege zaal op te treden, maar de zanger heeft er alle vertrouwen in dat het wel goed gaat komen.

Het was tijdens de voorbereiding op het concert wel even omschakelen, vertelt Buddy in gesprek met BuzzE. "We kwamen erachter dat we in overtreding zijn als we met vier zangers op het podium zouden staan. Dus ik heb nog even snel een paar plexiglasplaten opgepikt om er dan tussen te hangen", vertelt de zanger. Ook moet iedereen zich nu aan een strak tijdschema en looplijnen op het podium houden en kan er niet meer samen worden opgebouwd. "Het was even improviseren, maar het is gelukt."

Buddy erkent dat ook het optreden zelf tijdens de coronacrisis anders is dan normaal. Waar normaal het publiek klapt als een nummer voorbij is, is het nu doodstil in de zaal. Via de chat is er wel contact met de kijkers thuis, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde.

Zorgen

De coronacrisis en het thuiszitten als gevolg daarvan is de zanger niet in de koude kleren gaan zitten. Zo heeft hij zorgen over zijn ouders die beiden in de risicogroep zitten en had hij ook zelf in het begin last van de crisis. "In de eerste week van het thuiszitten vond mijn lichaam het wel relaxed om uit te slapen, maar in de tweede week moest er al steeds meer uit de agenda worden geschrapt. Dat stemt niet vrolijk natuurlijk, maar je kan dat maar beter accepteren en kijken naar wat je dan wel kan doen met die restricties", meent de zanger.

Dat werd onder andere het opzetten van een benefietconcert voor het Rode Kruis. Buddy is erg trots op alle voorbereidingen die hij met alle betrokkenen heeft getroffen. "Dat is iets kleins om te doen." Het doel is om zo veel mogelijk geld op te halen om de hardwerkende helden in de zorg te steunen. Toch drukt het gevoel van voldoening zich voor Buddy niet uit in een dik geldbedrag. "De kaartverkoop gaat voorspoedig, maar de winst is vooral dat er gewoon zo veel mensen mee willen helpen. Dat is iets om trots op te zijn."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren