Hans Cornelissen bereidt zich voor op theater op 1,5 meter

Door ANP, maandag 25 mei 2020 12:41, bron: ANP

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment bereidt zich voor op wat er straks wel mogelijk is in een 1,5 metersamenleving. Zo worden oude kleinere producties van stal gehaald en wordt gewerkt aan nieuwe voorstellingen die wel werken in een zaal met afstand. "Zodra we horen dat die formule is toegestaan in het theater gaan we ervoor", vertelt artistiek directeur Hans Cornelissen aan BuzzE.

De afgelopen weken blikte de producent juist vooral terug door theaterproducties gratis online te zetten op YouTube. Daar komt deze week met Zangeres zonder Naam als laatste voorstelling een einde aan. "Het was enorm fijn om te kunnen doen, maar in de context van de versoepelingen voelde het niet meer goed. Het is belangrijk dat mensen straks weer gewoon naar het theater gaan."

Nu wordt vooruitgekeken naar wat er wel kan. Ten eerste naar kleinere voorstellingen die kunnen met 1,5 meter afstand. "Dat gaat om producties waarbij niet dertig man op het podium staan, die niet langer dan anderhalf uur duren en dus zonder pauze opgevoerd kunnen worden."

Rigoureuze beslissing

Daarnaast zijn de grote reizende musicalsThe Rocky Horror Show en Titanic uitgesteld naar respectievelijk september en november volgend jaar. "We hebben die rigoureuze beslissing twee weken geleden genomen en dat zorgde ook voor opluchting. We werden er moe van om zo in de waan van de week te leven. Nu is er een scenario dat in onze ogen haalbaar is."

Net als in de rest van de culturele sector, heeft de coronacrisis een grote impact op De Graaf & Cornelissen Entertainment. "We hebben een enorme klap gekregen en het zijn echt hele moeilijke en zware weken geweest met soms ook sombere dagen. Maar we zijn niet van plan om ermee stoppen en dat hoeft gelukkig ook niet. Kijk, dit moet natuurlijk niet nog twee of drie jaar doorgaan. Maar dan stop ik er zelf mee, want dan heb ik er ook geen zin meer in."

Hoe heftig de crisis ook is, de theaterproducent probeert het beste van de situatie te maken. Met nieuwe voorstellingen in de steigers en uitgestelde producties staat er genoeg geprogrammeerd. "Het was leuk om online terug te kunnen kijken naar het moois dat we hebben gemaakt, want daar neem je normaal gesproken maar weinig de tijd voor. Maar dat is nu over, we moeten door en kijken vooruit. Deze situatie gaat over en straks kunnen we weer gewoon naar het theater."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren