Apple geeft groen licht voor reboot De Freggels

Door ANP, woensdag 27 mei 2020 03:05, bron: ANP

De jaren 80-kinderserie Fraggle Rock krijgt een nieuwe versie op Apple TV+. Dat hebben de streamingservice en The Jim Henson Company dinsdag bekendgemaakt.

Apple startte vorige maand al met een aantal korte filmpjes rond de vrolijk gekleurde wezentjes die in een grot diep onder de grond leven. Zij waren voor het eerst op televisie te zien in 1983, in Nederland werd de serie rond Gobo en zijn vrienden uitgezonden onder de naam De Freggels. De serie kwam uit het brein van Jim Henson, de man die eerder de Muppets tot leven bracht en een aantal bewoners van Sesamstraat bedacht.

De huidige serie op Apple TV+, Fraggle Rock: Rock On!, staat in het teken van social distancing en laat zien hoe de freggels ieder in hun eigen grotten leven, maar toch contact houden door een videochatsysteem. In de korte filmpjes zijn tot nu toe gaststerren Alanis Morissette, Common, Jason Mraz, Neil Patrick Harris, Tiffany Haddish en Ziggy Marley voorbijgekomen.

De nieuwe show is meer een reboot van het origineel, en zal volgens Apple de originele personages terugbrengen. Net als in het origineel wordt er geregeld gezongen in de serie, waarvoor nieuwe muziek wordt geschreven.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren