Yungblud haalt alles uit de coronacrisis

Door ANP, woensdag 27 mei 2020 07:26, bron: ANP

Al ruim twee maanden zit de Britse rocker Yungblud vast in Los Angeles. Door de coronacrisis is ook zijn drukke leven grotendeels tot stilstand gekomen. Maar dat is geen reden om neerslachtig te zijn, verzekert hij in gesprek met BuzzE. "Ik probeer het beste uit deze situatie te halen", zegt hij.

In de Airbnb waar Yungblud, de artiestennaam van Dominic Harrison, al weken zit met onder meer zijn manager werkt de zanger vrijwel continu aan muziek. Ook maakt hij zijn eigen YouTube-documentaireserie, waarin hij laat zien wat hem deze maanden bezighoudt. Zijn antwoord: de fans. "Het is eigenlijk heel weird. Ik voel mij nu nog meer verbonden met mijn fans dan eerst", aldus Dominic, die rustig op een middag met tientallen fans belt. "Ik heb altijd gezegd: 'ik laat niets tussen mij en mijn fans komen'. Dus nu ook niet. Ik probeer met zoveel mogelijk mensen te connecten."

Het geïsoleerde leventje valt de 22-jarige Dominic desondanks ook wel zwaar. "Oh man, ik mis mijn eigen huis in het Verenigd Koninkrijk ontzettend. Ik mis het toeren, de optredens, de fans. Ik heb mijn goede en slechte dagen. Dit is niet ideaal maar ik probeer altijd het beste uit een situatie te halen. Het is soms wat deprimerend maar ik probeer gewoon door te gaan. Als je stopt word je depressief, voel je je alleen en dat kan eng zijn. Dat geldt denk ik voor iedereen."

Weird

Die boodschap probeert Dominic, die vorig jaar nog op de line-up van onder meer Pinkpop en Appelpop stond, ook zoveel mogelijk uit te stralen naar zijn fans. Het is belangrijk om door te gaan met leven, vindt de zanger. "Dit is gewoon een jaar uit je leven, dus haal alles eruit. Stop niet met leven. Dat is het slechtste wat je kan doen."

Om de cirkel rond te maken heeft Dominic vorige maand zijn nieuwe single Weird uitgegeven. Het nummer past perfect in deze vreemde tijd, maar gaat over alles behalve corona. Het gaat vooral over de 'weirde' tijd die hij zelf al achter de rug heeft. "Het afgelopen jaar was zo raar. Ik verloor mijn moeder bijna na een auto-ongeluk, ik werd opeens heel snel beroemd, ik werd verliefd en mijn hart werd voor het eerst gebroken. Ik raakte gedeprimeerd en verdwaalde in de tijd", legthij uit. "Weird heeft mij beter gemaakt. Ik kan nu zeggen: omarm jezelf en accepteer dat er veel dingen zijn waar je geen controle over hebt."

Document

Nog dit jaar wil Dominic zijn tweede studioplaat releasen. "Het wordt echt een te gek album. Ik kan niet wachten om het te lanceren", zegt hij. "Het wordt een verhaal over het leven, over alles. Seksuele vrijheid, drugs, opgroeien, coming-of-age, liefde, liefdesverdriet, depressie, dood, het wordt heel veel. Dit album wordt een document."

En hopelijk volgen de optredens weer snel, zegt hij. "Want dan gaan we op z'n Yungbluds weer 'all the way'."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten