logo songteksten.net

Sinéad O'Connor geeft voorproefje nieuw album

(Novum) - Sinéad O'Connor komt volgend jaar met een nieuwe plaat. De 44-jarige zangeres, die haar laatste cd in 2007 uitbracht, gaf maandagavond in Paradiso een voorproefje.

In spijkerbroek, met een geruite blouse, halflang haar, een bril en een gezet uiterlijk verzorgde de Ierse zangeres in Amsterdam een show van bijna twee uur. O'Connor, die begon met rustige nummers als Something Beautiful en The Healing Room, werd daarbij begeleid door twee muzikanten.

In het begin volgde na ieder nummer een bescheiden 'thank you', maar later werd de sfeer wat losser. Als iets of iemand volgens de zangeres te veel herrie maakte, begon ze een liedje rustig opnieuw of zei ze dat het stil moest zijn. Na de aankondiging van haar nieuwe album zong Sinéad enkele liedjes daarvan, waaronder What Is A Real VIP?

Later kwamen hits als Thank You For Hearing Me en Nothing Compares 2 U voorbij. De zangeres, die vier kinderen heeft, droeg verschillende nummers op aan haar kroost. Ook voor de onlangs overleden Amy Winehouse zong ze een liedje. I Am Stretched On Your Grave werd a capella ten gehore gebracht.

Hoewel O'Connor verschillende keren haar tekst vergat, leek niemand haar dat kwalijk te nemen. "Ik doe echt mijn best", zei ze. Tijdens de show vroegen de toehoorders, grotendeels van middelbare leeftijd, diverse keren om Troy. "Fucking Troy", was de eerste reactie van de Ierse. Later besloot ze het nummer toch als toegift te zingen. "Ik heb wel jullie hulp nodig, want ik weet de tekst niet precies."

Nadat het publiek verschillende keren te hulp schoot, besloot de Ierse als dank een extra toegift te doen. Na haar vertolking van The House of the Rising Sun verdween ze zwaaiend van het podium.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren