logo songteksten.net

Netflix dit jaar niet meer naar festivals

Als er dit najaar nog filmfestivals worden gehouden, is Netflix daarbij niet van de partij. De streamingservice heeft volgens Indiewire besloten de rest van het jaar geen films in te zenden.

Alhoewel bioscopen zich daar de afgelopen jaren stevig tegen hebben verzet, is Netflix een vaste gast geworden op filmfestivals. Ook dit jaar heeft het streamingplatform weer een aantal grote filmtitels op het programma staan die normaliter onderdeel zouden zijn van het festivalcircuit. Zo komt later dit jaar Ron Howards Hillbilly Elegy uit, evenals David Finchers Mank. Ook voor Netflix' Sundance-aankoop The 40 Year-Old Version mikte de streamingservice op festivalpromotie.

In het najaar staat traditiegetrouw een aantal prestigieuze filmfestivals gepland. De gouverneur van de Italiaanse provincie Veneto meldde vorige week dat het filmfestival van Venetiƫ begin september gewoon doorgaat, zij het met een kleiner filmaanbod. Andere grote festivals als TIFF in Toronto, Telluride en het New York Film Festival hebben nog geen beslissing genomen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren