logo songteksten.net

Ouders omgekomen crewlid eisen stappen tegen regisseur

De ouders van Sarah Jones hebben regisseursbond DGA gevraagd lid Randall Miller te royeren. Miller werd in 2017 door een rechter medeverantwoordelijk gehouden voor de dood van Jones, die in 2014 omkwam op de set van zijn film Midnight Rider.

Volgens Richard en Elizabeth Jones heeft Miller de voorwaarden rond zijn straf overtreden door in Servië en Colombia te werken aan de film Higher Grounds. De rechter veroordeelde hem in de zaak tot een jaar cel en verbood hem ooit nog als regisseur of supervisor aan een film te werken. Deadline meldt dat in zijn geschreven vonnis echter wel bepalingen staan die voor meerdere interpretaties vatbaar zijn.

Jones was camera-assistente en werkte mee aan een scène op een spoorbaan. De producers en Miller hadden de crew verzekerd dat de opnames veilig konden plaatsvinden, maar in werkelijkheid bleken zij veel te weinig tijd te hebben om zich uit de voeten te maken toen er een vrachttrein passeerde. Jones overleed en verschillende andere crewleden raakten gewond bij het incident.

Al snel na de dood van Jones kwam de actie Slates for Sarah op gang, waarbij film- en televisiecrews foto's deelden van hun klapborden waarop ze haar naam hadden gezet. Onder meer productieteams van series It's Always Sunny In Philadelphia, The Vampire Diaries, Glee, Parks and Recreation, Castle, Hawaii Five-O, Brooklyn Nine-Nine, Criminal Minds, The Big Bang Theory, Scandal, Downton Abbey, Supernatural en NCIS riepen daarmee op tot betere werkomstandigheden voor filmcrews.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren