logo songteksten.net

Scotch & Soda gebruikt zonder toestemming design van kunstenaar

Kledingmerk Scotch & Soda heeft zonder toestemming van de Nederlandse kunstenaar Floor van het Nederend een print gebruikt die heel veel overeenkomsten vertoont met een albumcover die hij heeft gemaakt. Het shirt met dit ontwerp maakt deel uit van een nieuwe collectie, die woensdag online werd gepresenteerd.

De overeenkomst van het ontwerp van de designer met de print van de kleding valt donderdag ook veel volgers van Scotch & Soda op Instagram en Twitter op. Zij spreken massaal van diefstal en plagiaat.

Een woordvoerder van onlinegalerie Patty Morgan, die Van den Nederend mede vertegenwoordigt, bevestigt dat de kunstenaar de gelijkenis ook heeft opgemerkt. Er is recent contact geweest tussen de kunstenaar en het kledingconcern over mogelijke samenwerking.

Gevalletje diefstal

"Floor heeft het aanbod om zijn design op een kledingstuk te gebruiken echter afgeslagen, tot tweemaal toe", aldus zijn agent. "Dus we zijn heel verbaasd dat de print nu wel is gebruikt. Dit voelt als een gevalletje diefstal." De galerie heeft sinds de ontdekking woensdagavond nog geen contact met Scotch & Soda kunnen krijgen.

Scotch & Soda was donderdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren