logo songteksten.net

NCRV-icoon Judith Bosch wordt na dertig jaar nog herkend

Judith Bosch is al dertig jaar niet meer op de Nederlandse televisie te zien. Maar het NCRV-icoon van weleer wordt nog steeds herkend en met respect behandeld. Dat meldde de 75-jarige televisiecoryfee in een lang interview op NPO Radio 5. De zender sprak met haar vanwege de Week van de Jaren Zeventig.

"Als ik iemand van boven de vijftig bel en mijn naam noem, dan weet diegene nog steeds meteen wie ik ben", vertelde zij dj Astrid de Jong. "Het opent nog steeds deuren. Gesprekken gaan nog steeds gemakkelijker. Dat is best prettig."

Judith Bosch begon in het studentencabaret van Paul van Vliet, maar brak snel door op de televisie. In de jaren zestig en zeventig was de vrouw met het vrolijke gezicht en het blonde haar een van de bekendste gezichten op de Nederlandse televisie. Programma’s als Spel zonder Grenzen en Tweekamp, dat meer dan tien jaar te zien was, trok miljoenen kijkers.

Eeuwige quizmiss

Maar eind jaren tachtig gingen Bosch en de NCRV uit elkaar. "Ik wilde na al die jaren eens iets anders doen", bekent Bosch nu. "Ik wilde een chansonprogramma gaan maken, of een talkshow. Maar dat zat er niet in. ‘Het publiek zit je als de quizmiss, dus je blijft lekker spelletjes doen’, zei de NCRV. We hadden genoeg van elkaar en besloten dat het tijd was om uit elkaar te gaan."

Sindsdien geeft Bosch mediatrainingen en vertaalt zij boeken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren