Seizoensslot GTST trekt 663.000 kijkers

Door ANP, vrijdag 29 mei 2020 08:19, bron: ANP

De laatste aflevering van het dertigste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden is geëindigd zoals die begon. Slechts 663.000 mensen zagen volgens Stichting KijkOnderzoek donderdag een opgepoetste weekendcliffhanger, die vanwege de coronacrisis plots de zomercliffhanger werd.

Zo is het slot van de RTL-soap een van de minst bekeken seizoenseindes ooit geworden. Vorig jaar keken er 775.000 mensen en in 2018 waren het er 780.000. In de jaren daarvoor waren het er altijd meer dan een miljoen.

GTST worstelt al langere tijd met dalende kijkcijfers. De seizoensopener trok in augustus niet meer dan 665.000 kijkers. In de laatste maanden was er juist weer een stijgende lijn te zien, nadat programmadirecteur Peter van der Vorst aankondigde dat hij de serie weer dichter bij de kijker wilde brengen. Zo werd dit voorjaar weer enkele keren het miljoen aangetikt.

In de maand maart keken er gemiddeld 955.000 mensen naar de serie; in de eerste weken van april was dat aantal verder gestegen naar 961.000 kijkers.

Vanwege de coronacrisis liggen de opnames van Goede Tijden, Slechte Tijden al sinds half maart stil. RTL besloot toen ook om het aantal afleveringen per week terug te schroeven van vijf naar vier. Vorige maand werd duidelijk dat GTST eerder stopt. Daardoor kon er ook geen grote zomercliffhanger worden opgenomen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren