Harry Styles en Billie Eilish steunen Black Lives Matter

Door ANP, zaterdag 30 mei 2020 22:52, bron: ANP

Billie Eilish en Harry Styles hebben op Instagram hun steun uitgesproken voor Black Lives Matter. Vooral Billie was zeer fel in haar bewoordingen. De zangeres richtte haar pijlen op mensen die stellen dat alle levens belangrijk zijn.

Billie en Harry kwamen in actie vanwege de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij overleed toen hij hardhandig werd gearresteerd. Nadat beelden van de arrestatie op internet verschenen, braken er tijdens demonstraties rellen uit in diverse steden.

Het stoort Billie dat veel mensen zeggen dat niet alleen ‘zwarte levens’ tellen maar dat alle levens belangrijk zijn. "Als ik dat nog één keer hoor van een witte flip ik uit", schrijft ze in hoofdletters. Ze stelt dat er niet gezegd wordt dat ‘witte levens’ er niet toe doen. "Dit gaat helemaal niet om jou. Jij bent niet in gevaar."

Harry laat zijn volgers weten dat hij solidair is met de demonstranten en dat hij geld doneert om de borgtocht voor opgepakte demonstranten te betalen. "Ik kan dingen doen zonder bang te hoeven zijn", schrijft hij. "Ik ben bevoorrecht omdat ik wit ben."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren