757.000 tv-kijkers bij rondleiding in Koninklijk Paleis op de Dam

Door ANP, zondag 31 mei 2020 09:07, bron: ANP

Het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam is momenteel gesloten vanwege de coronacrisis, maar toch konden mensen zaterdag een bijzonder kijkje nemen. Omroep MAX zond een rondleiding door het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander uit op televisie. Die uitzending trok op NPO1 757.000 kijkers.

Omroepbaas en presentator Jan Slagter nam de kijker mee door het paleis en werd daarbij begeleid door conservator Alice Taatgen. De kijker werd in het imposante paleis onder andere rondgeleid langs beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Govert Flinck en Ferdinand Bol en meubilair van Lodewijk Napoleon.

In het paleis worden normaal gesproken wereldleiders ontvangen en worden troonswisselingen en koninklijke huwelijken gevierd. Het is daarbuiten zo veel mogelijk opengesteld voor het publiek. Vanaf 3 juni gaan de deuren van het paleis weer open. Bezoekers moeten wel rekening houden met verschillende coronamaatregelen. Zo moeten bezoekers de gebruikelijke 1,5 meter afstand houden en zijn er geen groepsrondleidingen mogelijk. Ook is de winkel gesloten.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten