Pink ruziet op social media over steun aan Black Lives Matter

Door ANP, zondag 31 mei 2020 22:46, bron: ANP

Zangeres Pink heeft op social media een verbaal robbertje gevochten met enkele van haar volgers. Inzet was de steun die ze had uitgesproken voor de protestbeweging Black Lives Matter. Sommige volgers namen haar dat niet in dank af.

De 40-jarige Pink deelde een post van Billie Eilish. Die veegde zaterdag de vloer aan met witte mensen die schrijven dat niet alleen zwarte levens tellen maar ook witte levens. Billie sneerde dat het momenteel helemaal niet gaat om de levens van witte mensen. "Jullie hebben geen hulp nodig en jullie zijn niet in gevaar", schreef de jonge Amerikaanse.

Pink was het daar volledig mee eens. Dat bleek toen een van haar volgers schreef dat alle levens belangrijk zijn. In de reactie stond ook nog dat het politiegeweld, waardoor de zwarte George Loyd is overleden, iedereen kan overkomen. "Je bent het schoolvoorbeeld van wit privilege", was de reactie van Pink.

Daarmee was de kous nog niet af. "Het meest trieste is dat je jezelf niet eens hoort en waarschijnlijk ook nooit zult horen", voegde de 40-jarige zangeres nog aan haar kritiek toe. Ook een andere volger diende ze van repliek. Die had Pink "stom" genoemd. "Wat een inhoudelijke en behulpzame opmerking", beet ze deze volger toe.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren