Disney belooft meer verandering na dood George Floyd

Door ANP, maandag 1 juni 2020 17:30, bron: ANP

Ook Disney is diep geraakt door het overlijden van George Floyd, de zwarte Amerikaan die vorige week om het leven kwam door politiegeweld. In een brief aan zijn medewerkers belooft de directie zich nog meer in te zetten voor verandering en diversiteit, delen Amerikaanse media.

CEO Bob Chapek, voorzitter Bob Iger en hoofd diversiteit Latondra Newton schrijven de tragische gebeurtenis maar moeilijk een plekje te kunnen geven. "Hoewel we niet alle antwoorden hebben, gebruiken we ons medeleven, creatieve ideeën en ons collectieve gevoel van menselijkheid om een cultuur te koesteren die de gevoelens en pijn van onze mensen erkent. We realiseren ons ook dat het nu meer dan ooit de tijd is voor ons allemaal om onze inzet voor diversiteit en inclusiviteit overal verder te versterken."

Het drietal laat weten dat dergelijk zaken bespreekbaar moeten blijven en dat naar oplossingen wordt gezocht. "We zijn van plan het gesprek gaande te houden - niet alleen vandaag - maar zolang als nodig is om echte verandering tot stand te brengen."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren