Ciara en Reese Witherspoon praten met kinderen over racisme

Door ANP, maandag 1 juni 2020 20:24, bron: ANP

Reese Witherspoon en Ciara, beiden moeders van jonge kinderen, hebben met hun kroost gepraat over racisme en de recente dood van George Floyd. Dat melden Amerikaanse media. Witherspoon moedigt haar volgers dan ook aan om dat ook met hun eigen kinderen te doen.

George Floyd werd tijdens een hardhandige arrestatie gedood door agenten. Sindsdien zijn er volop demonstraties en rellen in de Verenigde Staten tegen politiegeweld en het racisme in het land. "Ik ben een witte moeder die racisme en haat probeert uit te leggen aan haar witte zoon, die niet snapte waarom iemand een ander mens op die manier zou behandelen, en dat was hartverscheurend," liet Witherspoon weten. "Maar dat is niet zo hartverscheurend als een moeder die wel bang moet zijn voor wat er gaat gebeuren met haar kinderen in deze wereld."

In die situatie bevindt Ciara zich wel, en daarom deelt ze een bericht voor haar 6-jarige zoon. "Mijn lieve jongen. Ik bid dat als je ouder bent er verandering zal zijn geweest," liet de zangeres weten. "Ik hou mijn geloof. Ik bid dat de verliezen van onze zwarte koningen en koninginnen niet voor niets zijn geweest. Genoeg is genoeg!"
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren