logo songteksten.net

Vijftien musea laten muzikanten los op een van hun werken

Vijftien musea doen mee aan de komende editie van Art Rocks, een competitie voor muzikanten om muziek te maken gebaseerd op een kunstwerk. De wedstrijd begint eind augustus pas echt, maar vanaf dinsdag kunnen kandidaten zich al oriënteren op circa honderd door de musea uitgekozen kunstwerken.

Tijdens de looptijd van de competitie krijgen de deelnemers gratis masterclasses van de zogenoemde ambassadeurs van Art Rocks. Eén van de ambassadeurs is rapper Sef, zo is dinsdag bekendgemaakt. Ook zangeres Kovacs vervult een dergelijke functie.

Sef doet buiten mededinging ook mee en koos daarvoor al de video-installatie BLKNWS van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph in het Bonnefanten in Maastricht. "Het is een soort doorlopende en steeds veranderende stroom over hoe 'zwart' in de media en het nieuws wordt behandeld", verklaart hij zijn keuze.

Kunst

Aan de vijfde aflevering doen onder meer mee het Drents Museum (Assen), Kröller-Müller (Otterlo), De Lakenhal (Leiden), Bonnefanten (Maastricht), Museum Prinsenhof Delft (Delft), Het Noordbrabants Museum (Den Bosch), Panorama Mesdag (Den Haag) en het Van Gogh Museum (Amsterdam).

De kunstwerken in kwestie stammen uit verschillende periodes van de kunstgeschiedenis. Ook erfgoedstukken, video-installaties en fotografie kunnen worden gekozen. Schilderijen van Van Gogh en Monet zijn erbij, maar ook fotografie van Erwin Olaf en een danskostuum van Mata Hari.

Kandidaten kunnen inzenden van 28 augustus tot 1 november. De beste inzendingen worden gespeeld in één van de musea en maken kans op een finaleplek in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren