Australië wil dat VS politie-aanval op journalisten onderzoekt

Door ANP, dinsdag 2 juni 2020 20:17, bron: ANP

Australië wil dat de Verenigde Staten onderzoek doen naar de aanval met traangas en rubber kogels van de politie op een groep vreedzame demonstranten, maandagavond in Washington. De federale politie maakte op deze manier de weg vrij voor president Donald Trump, die een promotiefoto wilde maken bij een oude kerk.

Bij deze traangasaanval raakten twee Australische journalisten gewond, melden Amerikaanse media. De presentator en cameraman werken voor de grote Australische zender 7News. Agenten belaagden het tweetal tijdens de uitzending en sloegen ze, ondanks het feit dat zij zich als journalisten identificeerden. Het hele incident werd live op televisie uitgezonden.

Het verzoek is pikant, want Australië geldt als een trouwe bondgenoot van de Amerikanen. Het is nog niet duidelijk wat de VS met het officiële verzoek gaan doen. De aanval van de politie op de vreedzame demonstranten is inmiddels door veel mensen veroordeeld. Onder meer de burgemeester van Washington en de bisschop van het bisdom waar de kerk onder valt, hebben Trump fel bekritiseerd voor zijn actie.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren