Muziekcafé blijft bestaan na vertrek Daniël Dekker

Door ANP, woensdag 3 juni 2020 14:02, bron: ANP

AVROTROS gaat op zoek naar een nieuwe presentator voor het langlopende radioprogramma Muziekcafé op NPO Radio 2. Aanleiding is het vertrek van presentator Daniël Dekker.

"Het nieuws is nog vers. Daniël is nog tot 1 september in dienst en de komende tijd gaan we kijken hoe we de presentatie gaan invullen. Het programma blijft in ieder geval bestaan", laat een woordvoerder van AVROTROS desgevraagd weten.

De 60-jarige Dekker verruilt AVROTROS in september na dertig jaar voor Omroep MAX. Daar krijgt hij onder meer een nieuw radioprogramma.

Dekker presenteert het Muziekcafé, een populair livemuziekprogramma in het weekend, al ruim vijftien jaar. Daarvoor werd het enkele jaren gemaakt door Hadassah de Boer. Eerder was Dekker ook ruim zestien jaar de stem van De Gouden Uren en presenteerde hij diverse andere programma's op Radio 1, 2 en 3. Tevens was hij tien jaar lang betrokken bij het Eurovisiesongfestival.

AVROTROS gaat hem missen, aldus de woordvoerder. "We gaan heel goed uit elkaar. We zijn hem ontzettend dankbaar. Ook met alles wat hij heeft betekend omtrent het songfestival."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren