Theaters New York openen deuren voor demonstranten

Door ANP, donderdag 4 juni 2020 03:01, bron: ANP

Een aantal theaters in New York heeft lobby's en toiletten toegankelijk gemaakt voor de demonstranten in de stad. Volgens Deadline gingen theater in de zijstraten van Broadway en in Brooklyn in op een oproep daartoe op social media.

Het initiatief begon bij de New York Theatre Workshop op Manhattan, dat bordjes had opgehangen dat actievoerders er de toiletten mochten gebruiken. Daarop besloot iemand de twitteraccount Open Your Lobby aan te maken om meer theaters te verzoeken de faciliteiten beschikbaar te maken. In een pamflet vraagt de account ook demonstranten water te geven en gebruik te laten maken van de wifi, en om ervoor te zorgen dat de politie niet binnenkomt.

Al snel lieten verschillende theaters van zich horen. Playwrights Horizons bijvoorbeeld twitterde: "We verklaren ons solidair met degenen die strijden tegen raciale ongelijkheid. Onze foyer gaat vanaf vrijdag van 12 tot 18 uur open. We bieden wifi, airco, een plek om uit te rusten en andere benodigdheden zoals bescherming, ontsmettingsmiddelen, snacks en water."

The Public Theater in de East Village liet weten: "New York, we staan achter jullie. Onze toiletten zijn vandaag van 14 tot 18 uur beschikbaar, onze vrijwilligers helpen met de social distancing-regels" en het Atlantic Theater doopte het idee om tot een beweging. "We sluiten ons graag aan bij de #OpenYourLobby-movement", twitterde het bedrijf. "Dank aan onze medetheaters die ons het goede voorbeeld hebben gegeven."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren