Baantjer: de serie verkocht aan het buitenland

Door ANP, donderdag 4 juni 2020 09:28, bron: ANP

De succesvolle RTL-serie Baantjer: Het Begin gaat naar het buitenland. De prequel over de Urkse rechercheur De Cock is verkocht aan het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Rusland en Australië. Dat heeft producent Millstreet Films donderdag gemeld. Eerder werd al bekendgemaakt dat de serie op de Vlaamse zender VTM te zien zal zijn.

De serie volgt op de speelfilm Baantjer Het Begin die vorig jaar in de bioscopen te zien was. In de nieuwe film en televisiereeks is te zien hoe de jonge rechercheur De Cock, ooit ontsproten aan het brein van schrijver Appie Baantjer, zich begin jaren tachtig staande houdt in de strijd tegen de ruige Amsterdamse onderwereld. De hoofdrol wordt gespeeld door Waldemar Torenstra.

In de film was Tygo Gernandt te zien als de vorige partner van De Cock, Tonnie Montijn, maar hij keert niet terug in de serie. Zijn rol wordt overgenomen door Yannick Jozefzoon. Andere acteurs die in de film te zien waren, zoals Robert de Hoog, Lisa Smit, Ruben van der Meer en Loes Luca, keren wel terug. De film trok zo’n 150.000 mensen naar de bioscoop.

De serie is in Nederland te zien op Videoland.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren