1,4 miljoen kijkers voor Finale Voice kids

Door ANP, zaterdag 6 juni 2020 08:12, bron: ANP

Ruim 1,4 miljoen mensen hebben vrijdagavond gezien hoe Dax Hovius de negende editie van The Voice Kids won. Het RTL4-programma was daarmee het op een na best bekeken programma van de avond, na het NOS Journaal van 20 uur, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Er keken wel minder mensen naar de finale dan vorig jaar, toen zagen bijna 1,6 miljoen mensen Silver Metz de finale van The Voice Kids winnen.

De zanger uit het team van Miss Montreal versloeg in de finale Sham (Ali B.), Jasmijn (Marco Borsato) en Rogier (Anouk). Daarmee won hij de bokaal, een studiebeurs van 25.000 euro en mag hij zijn eerste single opnemen.

De finale van de negende reeks was vanwege de coronacrisis anders dan normaal. Zo was er, behalve de familie van de finalisten, geen publiek aanwezig en waren de optredens van tevoren al opgenomen. Ook Anouk besloot niet naar de studio te komen, maar zij was wel via videoverbinding aanwezig. Ook Marco Borsato ontbrak. Ilse DeLange nam zijn plaats in omdat hij begin dit jaar vanwege een burn-out voor onbepaalde tijd zijn werk neerlegde. Het seizoen was toen al opgenomen.

Veel kijkers bleven ook hangen voor talkshow Beau, waarin de uitslag van The Voice Kids werd bekendgemaakt. Net als The Voice Kids keken er 1,4 miljoen mensen naar de talkshow. Dat betekende gelijk een kijkcijferrecord voor Beau, niet eerder keken er zoveel mensen naar het programma.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren