logo songteksten.net

Beyoncé en Taylor Swift spreken afgestudeerde scholieren toe

Veel scholieren over de hele wereld missen dit jaar hun diploma-uitreiking vanwege de coronacrisis. Daarom organiseerde YouTube zondag een speciale online ceremonie, waarbij onder anderen de Obama's, K-popgroep BTS en Lizzo de jongeren toespraken.

Beyoncé was een van de sprekers. Ze gebruikte haar toespraak om het belang van de recente Black Lives Matter-protesten te benadrukken. "Gefeliciteerd afgestudeerden van 2020, jullie zijn er gekomen ondanks een globale crisis, een raciale pandemie en een wereldwijde uiting van verontwaardiging na opnieuw de dood van een ongewapende, zwarte man," sprak Beyoncé.

Ook sprak de popster over seksisme in de muziekindustrie. "Ik weet hoe moeilijk het is om op jezelf te vertrouwen", begon de zangeres. "De entertainmentindustrie is nog steeds erg seksistisch. Hij wordt gedomineerd door mannen en als vrouw zag ik dat niet genoeg vrouwelijke rolmodellen de mogelijkheid kregen om te doen wat ik heb gedaan - mijn eigen label runnen, en mijn eigen managementbedrijf, mijn eigen films regisseren en mijn eigen tours produceren."

Taylor Swift verscheen ook kort in beeld, en sprak de studenten op een wat lichtere manier toe. "Maak je geen zorgen, ik heb mijn afstudeerceremonie ook gemist." Ze zei trots te zijn op de recent afgestudeerden. Ook moedigde ze de leerlingen aan om altijd het onverwachte te verwachten en er een feestje van te maken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren