logo songteksten.net

Lady Gaga scoort weer nummer 1-hit in VS

Lady Gaga heeft met haar nieuwe plaat Chromatica haar zesde achtereenvolgende nummer 1-positie behaald in de albumlijst van Billboard. De danceplaat was afgelopen week het best scorende album van een vrouwelijke artiest dit jaar.

Er gingen in de VS 274.000 exemplaren van Chromatica over de overwegend digitale toonbank. Het was daarmee de best verkopende plaat van een zangeres sinds Lover van Taylor Swift uit september 2019, waarvan maar liefst 867.000 exemplaren werden verkocht.

Alleen Gaga's eerste album, The Fame uit 2008, is op de tweede plaats in de hitlijsten blijven steken. Daarna scoorden Born This Way (2011), Artpop (2013), Cheek to Cheek (2014), Joanne (2016), soundtrack A Star Is Born (2018) en nu Chromatica allemaal een nummer 1-plek.

Chromatica zou eigenlijk al in april uitkomen, maar de release werd tot eind mei uitgesteld in verband met de uitbraak van het coronavirus. Twee dagen na de doop van haar album op 29 mei stopte de zangeres met het promoten van de plaat op haar social media, om zich daar volledig te richten op de Black Lives Matter-protesten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren