logo songteksten.net

Jamie Foxx aanwezig bij uitvaart George Floyd

Jamie Foxx was een van de vele bekendheden die bij de uitvaart van George Floyd in Houston aanwezig was. De acteur bracht, onder meer met collega-acteur Channing Tatum, een laatste eerbetoon aan Floyd, die door bruut politiegeweld om het leven kwam. Dit meldt The Mirror.

Jamie en Channing kwamen in Houston bijeen met de familie en overige genodigden. Beide acteurs droegen een mondkapje waarop de tekst 'George Floyd' te lezen was.

Zanger Ne-Yo zong het nummer It's So Hard To Say Goodbye van Boys II Men en dominee Al Sharpton gaf een emotionele toespraak, waarin hij uithaalde naar de Amerikaanse president Donald Trump. Uiteindelijk sloot hij de dienst af met de woorden: "Je familie gaat je missen, George. Maar het land gaat jouw naam voor altijd onthouden. Omdat jouw nek, die werd dicht geknepen, ons als gemeenschap representeert. En zoals jij hebt geleden, zo lijden wij nu allemaal."

Sinds de dood van George Floyd worden er in heel Amerika dagelijks protesten gehouden tegen institutioneel racisme en politiegeweld ten opzichte van de zwarte bevolking.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren